Biztonságos IT megoldások 20 éve
 • +36-83-321-000
 • 8360 Keszthely, Kossuth Lajos u. 125.
Az üzleti adat vállalkozása egyik legnagyobb értéke.Biztonságos mentéséről már egyszerűen, havidíjas formában is gondoskodhat.Platform- és formátumfüggetlen adatállományok biztonsági off-site tárolása
Költséges és gyorsan avuló saját eszközök helyett
válasszon fogyasztás alapú megoldást!
Üzleti adatbiztonság költséges beruházás nélkül.
Extra méretű tárhelyek
 • közintézmények
 • KKV-k
 • nagyvállalatok
 • magángyűjtemények számára
A váratlan adatvesztés fenyegetést jelent létfontosságú adataira:
 • háttértárolók meghibásodása,
 • zsarolóvírus-támadások,
 • emberi tévesztés,
 • elemi károk (tűz, víz, villámcsapás),
 • szándékos károkozás következtében.

A 3-2-1 biztonsági mentési stratégia segítségével védelmet nyújthat vállalati adatainak, és minimálisra csökkentheti az adatvesztés kockázatát.

Adatvédelmi stratégia: 3-2-1 biztonsági mentési szabály

03 lépés

3
Tárolja adatait legalább 3 példányban! Az adatairól rendszeresen készítsen védett biztonsági mentéseket!
2
A biztonsági mentéseket tartsa legalább 2 különböző adattárolón!
1
Tartson legalább 1 példányt az adatokból az eredeti helyszínen kívül "off-site", a TCI AdatParkban!

Tudta?

A 2013. L. törvény* értelmében az állami és önkormányzati szervezetek, intézmények kötelesek az általuk tárolt elektronikus adatokról telephelyen kívüli - magyarországi - biztonsági adatmentéssel gondoskodni.

* az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról

A BIZTONSÁG ÉLMÉNYE
Platform- és formátumfüggetlen adatállományok biztonsági tárolása

 • VPN-hozzáférés, titkosított adatátvitel
 • 3 független internet-becsatlakozással működő hálózati hozzáférés
 • 3 fokozatú fizikai hozzáférés-védelem
 • duplikált és szünetmentesített villamosenergia-ellátás
 • 99,9 %-os éves rendelkezésre állás
 • helyszíni operátor-szoba offline eléréshez, IT-támogatással
 • 7/24 – állandó 24 órás automatizált felügyelet

Növekményes biztonsági mentés a tárhely csökkentése érdekében ・Titkosított biztonsági mentés a szerverekről és a munkaállomásokról ・ A Windows, a MAC és a Linux rendszerekkel egyaránt kompatibilis

Okos megoldás, amely a visszaállításhoz szükséges fájlverziókat őrzi meg ・ Előre meghatározható a mentési ciklusok időtartama, mennyisége és ismétlődése

Kiválaszthatja az időpontot, amelyhez szeretne visszatérni, könnyedén és gyorsan lekérheti az eredeti adatokat ・ Korábbi adatok helyreállítása az eredeti útvonalra is ・ A mentési naptár segítségével választhat a korábbi verziók között ・ Hiányzó állományok keresése file-név kulcsszavak alapján

Gyakran ismételt kérdések

Mert kedvezőbb és biztonságosabb. Az AdatParkban jelentős beruházási kiadások nélkül és jóval magasabb biztonsági körülmények között tárolhatók az adatok, mint egy irodai szerveren.

Az AdatParkban ipari kivitelű, biztonsági szerverek üzemelnek, kétszeres, vagy négyszeres tárolóhely redundanciával, legalább duplikált, gyakran hálózatfüggetlen és szünetmentesített áramellátással, folyamatos, 24 órás felügyelettel, védett, klimatizált géptermekben. Üzembiztonságuk jelentősen magasabb, mint egy hagyományos irodai szerveré. Ha csak megközelítő biztonsági szintet szeretnénk irodai körülmények között kiépíteni, tetemes beruházási és üzemeltetési költséggel kell számolnunk. Az adatállomány növekedése esetén egy adatparki tárhely bővítése rugalmasan, azonnal megoldható, ebben az esetben sincs szükség saját fejlesztésre, új szerver beruházásra, és az addigi adatállományok áttelepítésére.

A biztonsági adatmentési tárhely szolgáltatás egyesíti a lokális adattárolás és a felhő típusú szolgáltatások előnyeit.

Egy ilyen szolgáltatást adó hazai adatpark ténylegesen megismerhető, fizikailag ellenőrizhető. A mi „felhőnk” Magyarországon van, - ilyen értelemben lokális, ún. ’off-site’, telephelyen kívüli adatmentési megoldást ad ’cloud’, azaz felhő jellegű hozzáféréssel.

Az ilyen adatparki szolgáltatást a hazai törvényi előírásoknak megfelelő, garantált szerződéses feltételek mellett vehetik igénybe az ügyfelek.

Ez minden adatokkal foglalkozó versenypiaci cég, vagy közintézmény számára előnyösebb a hagyományos, kizárólag web-alapú, felhő (cloud) típusú szolgáltatásoknál, mert egy hazai adatparki szolgáltató átlátható és biztonságos körülményeket biztosít az adatok védelmére, megőrzésére.

A hazai adatparkban működtetett biztonsági adatmentési tárhely hozzáférhetőségben hasonló, mint a cloud típusú szolgáltatások, kiegészítve garantált hozzáférés védelemmel. Az ügyfél így a világ bármely pontjáról interneten keresztül csatlakozhat védett csatornán és titkosított hozzáférési azonosítójával a saját adatállományához.

Közintézmények esetén fontos figyelembe venni: A 2013. L. tv.-nek való megfelelőség következtében minden, a nemzeti adatvagyon körébe tartozó adatállomány kizárólag magyarországi fizikai tárhelyen őrizhető, archiválható. Ebből következően minden állami, önkormányzati és az őket akár csak közvetett módon kiszolgáló (adatfeldolgozónak minősülő) adatkezelőre kötelezően érvényes ez a szabályozás.

Egy hazai adatparki szolgáltató nem csak az ügyfelei számára elérhető helyen, de a hazai hatóságok és felügyeleti szervek által is ellenőrizhetően biztosítja szolgáltatását.

Olyan adatparki szolgáltatót érdemes választani, amelyik az adatpark helyszínén, operátori helyiségből, off-line, helyi hozzáférést is biztosít ügyfelei számára adatállományaik kezelésére.

A redundánsan felépített infrastruktúra (áramellátás, klimatizálás, fizikai védelem) lehetőséget biztosít az AdatParkban mindkét típusú adatelhelyezéshez.

Az Adatmentési Tárhely értéknövelt szolgáltatás, amely növekményes típusú, automatizált, napi rendszeres adatmentést biztosít az ügyfeleknek. Ez más, és egyben több, mint egy szerver elhelyezés, hiszen nem szükséges adatmentési technológiáról, szerver szoftverről, biztonsági eljárásról, üzemetetésről, felügyeletről gondoskodnia. Mindezt mi, adatparki szolgáltatóként biztosítjuk.

Akár csak tárhelyet, akár teljes szervert bérlünk, nem szükséges szervert vásárolnunk. Ez az adatparki szolgáltatások egyik fontos előnye.

Nincsen szerver beszerzéssel járó magas beruházási költség, sem az üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúra kiépítési, fenntartási költség. Kiszámítható, és hosszú távon tervezhető havidíjjal tudunk számolni.

Igen, szerződött ügyfeleink operátori helyiségünket is igénybe vehetik, ahonnan offline módon is hozzáférhetnek adataikhoz. Minden alapszolgáltatáshoz tartozik munkaidőben, előre egyeztetett időpontban igénybe vehető, összesen havi 4 óra operátori helyiség használat, ami megállapodás szerint bővíthető. Tartós, hosszabb idejű munkavégzésre a „K125” közösségi irodánkban tudunk lehetőséget biztosítani. (www.k125.hu)

Az adatparki szolgáltató oldaláról kizárólag az üzemeltető személyzet, működés-felügyeleti, karbantartási célból férhet hozzá az adattároló szerverekhez.

A szerződött ügyfél részéről a dedikált szerverhez, vagy tárterülethez az a személy férhet hozzá, aki szerepel erre meghatalmazott kapcsolattartóként a szerződésben, és rendelkezik a hozzáféréshez szükséges hálózati csatlakozás felépítéséhez szükséges technikai paraméterekkel, valamint a titkosított, egyedi azonosítóval és jelszóval.

Először is érdemes tisztázni a különbséget az adatok és az információk között. Az adatmentési tárhelyre az ügyfél adatai egyrészt, már az adattovábbítás (le-, illetve feltöltés) során titkosítva kerülnek mentésre, tárolásra, másrészt kikerülnek az adatokat kezelő szoftver alkalmazások „futtatási” környezetéből.

Tehát az adatparki környezetben tárolt adathalmaz kétszeresen is elveszti információs tartalommal bíró, értelmezhető formáját. A mentett adatok a tárhelyen így nem tárhatók fel még az üzemeltető, az adatparki rendszeren supervisor-i joggal rendelkező személyzet számára sem.

Egyszerűbben fogalmazva, az üzemeltető személyzet látja, hogy a tárhelyen van adat, de tartalmát nem képes megismerni, - még a fájlneveket sem látja. Ez kizárólag az ügyfél rendszerére történő visszatöltést követően az ügyfélnek áll rendelkezésére, ún. titkosító kód/kulcs használatával. Ezt a kulcsot az adatmentés kezdeti konfigurálásakor az ügyfél állítja be és őrzi meg.

Ez olyan védelem, a szolgáltatási szerződésben is rögzített biztosíték, ami garantálja ügyfeleink számára az adatparki biztonsági tárhelyen elhelyezett adataik védelmét.

Először minden esetben pontosítjuk ügyfeleinkkel az elhelyezni kívánt adatállományok méretét, az adatmentési ciklusok gyakoriságát és azt, hogy az ügyfél igényli-e tőlünk az adatmentési adminisztrációs kiszolgálást, vagy átveszi saját működtetésbe. Ennek megfelelően állítjuk be a szolgáltatás paramétereit, konfiguráljuk fel a tárhelyet és adjuk át a tárhelyhez, illetve a biztonsági mentések kezeléséhez a hozzáférési azonosító kulcsokat.

A folyamat jellemzően 1-2 hét, a szerződéskötést is beleértve, de gyors döntések esetén akár pár nap alatt is elvégezhető, és indulhat az adatok „beparkolása”.

Az AdatParkban igénybe vehető legkisebb méretű tárhely csomag 1 Terabájt, maximuma jelenleg 10 Terabájt.

A 10 Terabájt feletti (Pro+) kategóriában már dedikált fizikai, vagy virtuális adatszervert kínálunk ügyfeleinknek megállapodás szerint, ami igény esetén akár kisebb tárhelyhez is igényelhető.

Az adatok hosszabb idejű, 1 órát meghaladó teljes áramszolgáltatói áramkimaradás esetén is biztonságban vannak.

Az adatparki szerverek duplikáltak, és az egyes szerverek is 2-2 tápegységgel működnek, mindkét tápegység külön-külön akkumulátoros szünetmentesítő egységekkel csatlakozik a hálózati betápláláshoz.

Ha 1 órát maghaladó teljes áramkimaradás van, és a duplikált, akkumulátoros szünetmentesítő egységek tartalékenergiája a kritikus szint alá csökken, a szerverek automatikusan szabályos leállást végeznek, mely teljes adatbiztonságot jelent.

Az áramszolgáltató által tervezett 1 órát meghaladó áramkimaradások esetén tartalék áramfejlesztő aggregátorral biztosítjuk az adatpark áramellátását.

Rendszerünk 2 szinten védi a szervereket az áramhálózati tranziensektől (ami pillanatnyi áramkimaradások esetén fellépő túlfeszültség impulzusokból, vagy éppen villámcsapásból eredő, indukciós túláramokból is adódhat). Az áramellátási rendszerünket és az adatkapcsolati hálózatunkat is túlfeszültség mentesítő áramkörök védik.

Adatparkunk áramellátási rendszerének különösen fontos kritériuma, az áramhálózati tranziensektől való fokozott védelem.

Szerződött ügyfeleink megállapodástól függően az 5x8 órástól a 7x24 órás rendelkezésre állásig érhetik el az állandóan működő felügyeleti szolgálatot.

Az adatparkot üzemeltető személyzetünk a szerver rendellenes működéséről azonnal riasztást kap, így nagy valószínűséggel előbb észleli azt, mint az ügyfelünk, és azonnal megkezdi a hibaelhárítást.

Igen, teljes mértékben.

1. Adatparkunk eleget tesz a 2013. L. tv-ben meghatározott feltételnek: ténylegesen Magyarországon működő fizikai tárhely.

2. Működésünk megfelel az EU Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR) előírtaknak is, ami a szolgáltatási szerződésben rögzített adatkezelésre vonatkozik.

3. Az adatparkot üzemeltető társaságunk, mint információbiztonsági és adatvédelmi szolgáltatásokat nyújtó vállalat rendszeresen hivatalos tájékoztatást kap a Nemzeti Kibervédelmi Intézettől az aktuális adatbiztonsági kockázatokról, és a szükséges, vagy javasolt védelmi intézkedésekről. Ezeket adatparkunkban folyamatosan érvényesítjük. A törvényi kötelezettségek teljesítésén túl mindez extra biztonságot jelent ügyfeleink és adataik számára.

Megnyugtató, komplex üzleti IT-megoldást keres vállalkozása számára?

Kérjen visszahívást, vagy egyedi ajánlatot!